Träning & rehab

KontaktBoka behandling

Träning & rehab

Kiropraktorn hjälper dig en stor bit på vägen med dina besvär och ser till att samspelet mellan muskler och nervsystemet fungerar optimalt. Men det största jobbet gör du själv. Med rätt träning, hållning och ergonomi behåller du kroppen under smärttröskeln. Jag hjälper dig med individuella tränings- och rehabiliteringsprogram.

Har nära samarbete med personliga tränare om så önskas. Tillsammans med personliga tränaren skräddarsyr vi ditt träningsupplägg för att förebygga skador och för att nå bästa möjliga resultat i din träning.

Yoga

Yoga är en utmärkt träningsform för personer med besvär i rörelseapparaten. Träningen anpassas individuellt utifrån varje person. Av regelbunden träning av yoga, kommer man att märka att den egna hälsan förbättras! Muskulära obalanser i kroppen mellan framsida, baksida och höger, vänster kommer att jämnas ut.

Vi stärker de muskler som är försvagade och som inte arbetar optimalt. Samtidigt får de muskler som fått arbeta mycket, nu istället slappna av och förlänga sig. Ett exempel på detta är ländryggen som många går och har ont i. Där stärks nu de små stabiliserande musklerna runt ryggraden, och muskler kring höft och säte som ofta är spända kan bli mer avslappnade. Man uppnår en balans vilket gör att smärtan försvinner.

Två andra viktiga orsaker till smärta i rörelseapparaten är ibland felaktig andning samt felaktig hållning, vilket man jobbar mycket med under yogaträningen. Ofta är det dessa två komponenter som gör att rygg- och nacksmärta kommer smygandes eller uppstår efter ett litet trauma som t. ex felaktigt lyft eller drag.

Har man en korrekt andning och hållning får vi automatiskt rätt rörelsemönster vilket jämnar ut obalanser i muskler, leder och ligament. Vår smärttröskel sänks och vi klarar högre påfrestningar och kan förebygga skador i längden. Yogan sänker även stressnivån i kroppen, vilket också kan förebygga stressrelaterade sjukdomar.

Vill du ha yoga på jobbet? Jag åker ut till företag och håller klasser. Kontakta mig för mer information.

Email

Välkommen att kontakta mig

Eija Melchiors Kiropraktik & Rehab

Kanalvägen 7, 1 tr
194 61 Upplands Väsby